Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Видання Red Shark підготувало огляд AJA Ki Pro GO: міцного, добре продуманого, простого і зручного в роботі багатоканального HD H.264 рекордера / програвача. Він вміє записувати SDI і HDMI джерела сигналу на різні носії USB 3.0.
 
 

 Хочу зізнатися, пише автор статті, коли я вперше побачив пристрій на виставці NAB Show 2019, з прошивкою версії 1.0, я був трохи спантеличений. У світі, де зйомка 4K стає звичним явищем, і більш того, щосили йдуть розмови про 8K і навіть далі, навіщо морочитися записом SD або HD 1080 матеріалів? Однак, вже через кілька хвилин на брифінгу, співробітники AJA допомогли зрозуміти, що крім техногенних продакшенів в світі існує величезна кількість користувачів, яким потрібно вирішувати завдання іншого порядку.

Ki Pro GO - дивовижний пристрій, який може приймати до чотирьох HDMI і чотирьох SDI вхідних сигналів та дозволяє записувати будь-яку комбінацію з чотирьох джерел одночасно на п'ять USB пристроїв (4 основних каналів і 1 резервний для надійності). З роздільною здатністю до 1080 та різним бітрейтом в MP4 контейнерах з можливістю негайного їх відтворення на будь-якому пристрої, який розуміє MP4 файли. Іншими словами - це мовний / промисловий відеомагнітофон 21 століття.

Специфікація AJA Ki Pro GO

Почнемо з самого приладу. Як і всі продукти AJA, він розроблений для професійного використання. Його можна використовувати як окремий пристрій, або змонтувати у стійку. На задній панелі Ki Pro GO передбачено два входи 4-пін XLR для підключення джерела постійного струму або зовнішнього акумулятора. Оскільки рекордер орієнтований на використання в критичних умовах, з харчування передбачено резервування. Навіть якщо живлення перерветься, прилад автоматично включиться після відновлення і продовжить запис з останнього кадру.

 AJA Ki Pro GO

 AJA Ki Pro GO

Там же на задній панелі розташовані входи HDMI і SDI, додатковий USB роз'єм для резервування, а також мережевий порт. Як і всі прилади AJA, Ki Pro GO можна легко керувати віддалено за допомогою браузера. Неважливо, підключений рекордер до комутатора або безпосередньо до комп'ютера за допомогою крос-кабелю, досить задати IP адресу пристрою в браузері, щоб підключитися до його меню. Автор пише, що після підключення приладу до свого комутатора, він вказав в настройках, щоб Ki Pro GO отримав адресу по DHCP, дізнався адресу в меню і ввів його в браузері. Інтерфейс Ki Pro відгукнувся швидко і дозволив налаштувати параметри приладу, причому навіть швидше, ніж через діалогове меню управління на лицьовій панелі.

Ще на задній панелі передбачені входи XLR, щоб підключити зовнішній звук для заміни джерела. А також чотири наскрізних виходи SDI, і виходи HDMI та SDI для моніторів. Моніторний вихід можна налаштувати або на один з окремих каналів, або в режимі квадратора для всіх чотирьох каналів запису.

Тепер перейдемо до лицьової панелі та настройки приладу.

На ній розташувалися чотири порти USB 3.0 для підключення USB SSD дисків та/або флеш-накопичувачів. Великорозмірний дисплей відображає пункти меню для настройки, повідомлення про помилки і матрицю входів (аж до чотирьох). Зазначу, що це не зовсім матричний комутатор, який дозволив би вибрати з яких входів потрібно записати відео. Це було б неймовірно зручно, але при цьому підвищило б складність і вартість приладу. А це не зовсім те, чого домагалися розробники Ki Pro GO. Користувачі, яким необхідно перемикатися між кількома камерами можуть використовувати для цього простий комутатор, ну а Ki Pro GO як рекордера з менш простим, але надійним вибором джерел для запису.

Варто відзначити, що багато користувачів налаштовують Ki Pro GO через веб-інтерфейс - це простіше, особливо для тих, хто менш підготовлений до роботи з відеотехнікою. Ki Pro GO - це як відеомагнітофон 21 століття, його структура меню також нагадує професійні магнітофони. Безліч опцій в сторінках меню і підменю можуть збити з пантелику недосвідчених користувачів. Я ніби повернувся на 13 років назад і налаштовував DigiBeta магнітофон з пунктами «меню 25.1», «меню 25.2». Веб інтерфейс складається з вкладок для кожної опції з простим для вибору списком параметрів, що випадає.

Налаштування.

Для налаштування знадобиться час. За замовчуванням рекордер налаштований на прийом чотирьох джерел SDI. Якщо необхідний HDMI, а я для тестування використовував саме цей інтерфейс, окремий вхідний канал можна переключити на HDMI. До слова, за замовчуванням активні всі чотири виходи. Мені знадобилося кілька хвилин, щоб зрозуміти, що мені потрібно включити потрібний мені входить канал і, оскільки я використовував тільки один SSD диск - відключити залишилися три виходи. При цьому, настройки можна зберегти в готовий пресет для швидкого виклику. Тут би здорово допомогло автоопределение активних портів.

Також мені довелося розбиратися з повідомленням про помилку синхросигналу Genlock, яке зникло після форматування накопичувача.

Після того, як все налаштовано - запис включається натисканням на кнопку на лицьовій панелі. Прямо як за часів відеомагнітофонів. І в цьому щось є.

Ki Pro GO вміє записувати чотири незалежних потоки відео зі змішаних джерел (необхідно вказати в веб або апаратному меню HDMI або SDI входи), які можна направити на бажані

 



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon